Data Protection Officer (DPO)

»V DIGITALNI DOBI MORA BITI ZASEBNOST PREDNOSTNA NALOGA«

Al Gore

DPO ali Data Protection Officer

Varovanje osebnih podatkov postaja vedno bolj aktualna tema ne samo v večjih gospodarskih sistemih, ampak tudi pri drugih pravnih subjektih, ki obdelujejo osebne podatke. Zakonodaji o varstvu osebnih podatkov se morajo prilagoditi javni in zasebni poslovni subjekti, ki obdelujejo osebne podatke. Še posebej pazljivi bodo morali biti subjekti, ki zbirajo občutljive oziroma po novi uredbi tako imenovane posebne kategorije osebnih podatkov.

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR) uvaja institut pooblaščene osebe za varstvo podatkov (ang. Data Protection Officer ali DPO), ki naj bi izvajala svetovalne in nadzorne naloge na področju varstva osebnih podatkov. Imenovanje pooblaščene osebe lahko olajša skladnost z določbami Uredbe, podjetjem pa zagotovi konkurenčno prednost.

Kot  zunanji pooblaščeni izvajalec vam lahko pomagamo reševati izzive na področju  varstva osebnih podatkov (DPO). To pomeni, da nudimo strokovno pomoč pri izvedbi  aktivnosti, ki se nanašajo na zagotovitev ustreznega varstva osebnih podatkov tako zaposlenih kot tudi osebnih podatkov uporabnikov vaših storitev,  pacientov ali kupcev, skladno s pravili nove evropske zakonodaje (GDPR).

Kompetence naših sodelavcev s področja varstva osebnih podatkov so potrjene s pridobitvijo naziva  Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov pri Bureau Veritas in sicer za izvajanje potrebnih aktivnosti glede Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov in zahtev tehničnega standarda za upravljanje varstva osebnih podatkov na mednarodnem nivoju.

Na katerih področjih vam lahko pomagamo:

Zagotovite si DPO

Če ne želite posebej zaposliti nekoga le za ta namen, pooblastite zunanjega DPO. 

Pošljite nam vaše povpraševanje; z veseljem vam odgovorimo.

Črt mi je pomagal, da sem naredila korak naprej in izbrala temo, ter nastopila na konferenci, ki mi je bila v velik izziv. Črt ima odlična orodja in zna začutiti kako povečati motivacijo, tudi takrat, ko se ti cilj zdi velikanski in težko dosegljiv.

Milena

Aktualno

DPO

DPO članek

Preberi →